Hitta din perfekta look: Hur man avgör om genomskinliga glasögon passar dig

Genomskinliga glasögon har blivit allt populärare de senaste åren, och det är lätt att förstå varför. De erbjuder ett modernt och minimalistiskt utseende som kankomplimang vilken outfit som helst, och de är perfekta för dem som vill ha glasögon utan att dra för mycket uppmärksamhet åt sitt ansikte. Det är dock inte alla som kan dra av sig den genomskinliga glasögonlooken. Så här berättar du om de skulle passa dig.

Tänk på din hudton

Det första du bör tänka på när du bestämmer om genomskinliga glasögon skulle passa dig är din hudton. Transparenta glasögon fungerar bäst på de med kalla eller neutrala hudtoner. Om du har varma undertoner i huden kan genomskinliga glasögon kollidera med din hy och tvätta ut dig. För att bestämma din hudton, titta på venerna på handleden. Om de ser blå ut, har du förmodligen coola undertoner. Om de ser gröna ut har du sannolikt varma undertoner. Om du inte kan säga, kan du ha neutrala undertoner.

Bedöm din hårfärg

Din hårfärg kan också spela roll för om genomskinliga glasögon skulle passa dig. Genomskinliga glasögon fungerar bäst med ljusare hårfärger, som blont, ljusbrun eller grå. Mörkare hårfärger kan få genomskinliga glasögon att se för hårda och överväldigande ut. Detta är dock inte en hård och snabb regel, och det finns undantag från varje riktlinje.

Tänk på din ansiktsform

Din ansiktsform är en annan viktig faktor att tänka på när du bestämmer dig för om genomskinliga glasögon skulle passa dig. Du kan se här den där genomskinliga glasögon fungerar bra på de med kantiga ansiktsformer, som fyrkantiga eller diamantformade ansikten. Det beror på att glasögonens rena linjer kan komplettera ansiktets skarpa vinklar. Men de med runda eller ovala ansikten kan upptäcka att genomskinliga glasögon inte erbjuder tillräckligt med kontrast till deras mjukare drag.

Testa dem

I slutändan är det bästa sättet att se om genomskinliga glasögon skulle passa dig att prova dem. Många optikbutiker och online-återförsäljare erbjuder virtuella prova-på-alternativ, vilket kan ge dig en uppfattning om hur glasögonen kommer att se ut i ditt ansikte. Dessutom erbjuder många butiker personliga provningar, där du kan prova en mängd olika glasögon för att hitta den perfekta passformen för dig.

Slutsats

Transparenta glasögon erbjuder ett modernt och minimalistiskt utseende som kankomplimang vilken outfit som helst. Men de är inte för alla. För att avgöra om genomskinliga glasögon skulle passa dig, överväg din hudton, hårfärg och ansiktsform. Testa dem dessutom för att se hur de ser ut i ditt ansikte. Med lite forskning och experimenterande kan du hitta det perfekta paret genomskinliga glasögon som passar din stil och personlighet.