Brun kalkfärg

Om du gillar den naturliga och jordnära stilen så är brun kalkfärg definitivt något för dig! Kalkfärg i brunt smälter perfekt ihop med råa, naturliga träslag, oavsett om det är en kall eller varm nyans på den bruna kalkfärgen. Det har blivit mer och mer populärt att använda färger i inredningen som påminner om mat och ätbara saker. När vi pratar om bruna kulörer kan vi inte låta bli att känna hur det vattnas i munnen – våra tankar går naturligtvis till smaken av en läcker chokladbit. De bruna och jordnära kulörerna finns i en mängd olika nyanser; från en mjuk och varm karamellbrun till en mer hård och mörk chokladbrun.

På den här sidan har vi samlat alla våra bruna färger av kalkfärg, så titta runt och bli inspirerad idag!

Kalkfärg i bruna nyanser

Kalkfärg i brunt är ett mycket brett begrepp. De spänner sig från de kalla greige, gråbruna neutrala nyanserna, till de varma rödbruna varianterna. De kalla och neutrala kulörerna är extremt vackra att kombinera med vita, beige och blå kulörer. De varma orange och rödbruna tonerna i kalkfärg kommer bäst till sin rätt i kombination med andra varma och jordnära nyanser eller gyllene träslag. Bruna färger i inredningen skapar lugn, oavsett om du väljer en mörkbrun kalkfärg eller en ljusare som drar åt beige. De ljusbruna nyanserna, inklusive beige kalkfärg, är otroligt vackra i skandinavisk inredning. De kan appliceras som en neutral bas i inredningen, där de kommer att skapa lite mer liv än vad en vanlig grå eller vit väggfärg skulle göra.

Bruna kulörer i kalkfärg

Om du väljer en kallare brun kalkfärg som Hipster Brown kommer du att upptäcka att den, med sina gröna undertoner, skapar en mycket speciell, naturlig och harmonisk känsla i din inredning. Bruna kulörer med grönaktiga undertoner framhäver de naturliga elementen som du har i din inredning. Speciellt de bruna tonerna är tacksamma att dekorera med, eftersom du kan välja mellan så många olika varianter. Det finns allt från de allra mörkaste bruna som nästan ser svarta ut, de chokladbruna, de härliga kaffebruna, de mer rostiga till de ljusbruna och beigea nyanserna. Vill du inte måla om alla väggar i en brun nyans ska du i stället satsa på att skapa några enstaka blickfång som textilier, inredningsdetaljer, möbler eller varför inte låta snickerierna såsom lister, paneler och liknande, få en fin brun kulör som en avstickare till en ljusare färg på väggarna?

Vad gör brun kalkfärg med din inredning?

Brun kalkfärg är perfekt för dig som drömmer om en naturlig look utan att det blir för mörkt. Bruna kulörer och nyanser på väggarna skapar ett vackert samspel mellan alla naturliga träslag du har i ditt hem, samt naturens egna färgspel du hittar ute i till exempel skogen. Bruna färger i inredningen skapar en känsla av lugn, oavsett om du väljer en mörkbrun nyans eller en beige. De ljusbruna tonerna, inklusive beige, är otroligt vackra i skandinavisk inredning. Den här sortens nyanser kan användas som en neutral bas i inredningen, där de kommer att skapa lite mer liv än till exempel en vanlig grå eller vit väggfärg kommer att göra. En neutral brun färg på väggen kan användas på samma sätt som du skulle använda en grå väggfärg.

Rödbrun kalkfärg

Kalkfärg i rödbruna toner skapar en mycket speciell jordnära look i ditt hem. Den sammetslena finishen skapar värme och mysfaktor i hemmet och ger dig en skön och omslutande känsla. Se till exempel Savanna Sunset – en vacker rödbrun nyans i kalkfärg som skapar ett mjukt och harmoniskt utseende där den används. Om du är modig och vill skapa en mer dramatisk look, bör du leta bland de mörkbruna kulörerna; dessa finns i en mängd olika toner och nyanser och du kan lätt skapa en mysig och varm atmosfär med en mörkbrun ton som drar åt en “bränd orange”. Du kan också skapa en kunglig och herrgårdsliknande look genom att välja en brun nyans med kalla undertoner – en färg som till exempel bryts upp i en mer lila ton. Slutligen interagerar brun väggfärg extremt bra med pasteller i alla olika färger.