Vad ska barnet heta?

Posted by on Apr 9, 2014 in Barnen | 0 comments

För oss har Det känts viktigt att ge barnet ett namn som vi tror att han/hon kommer att trivas med hela livet. Trots att man kan tro att det kan vara svårt när 5:e pojken föddes, så var det inte något problem. En del släkt och vänner kom med långa listor på förslag, vilket förstås var gulligt och omtänksamt av dem, men det stod redan klart! Så här tänkte vi:

Kalle: Efter barnens farfar samt min farfar som också kallades det.
Klara: Kalles tvillingsyster, som förstås personalen på BB felaktigt kallade Kajsa (efter Kalle Ankas flickvän=Kalle+Kajsa Anka), men där vi tyckte Klara var ett fint namn som passade lilltjejen som var pigg och aktiv, alltid redo samt passade fint ihop med tvillingbrorsans namn.
Nilo: Makens farfar hette Niilo, vi försvenskade det lite…
Nils: Första gången vi inte kunde enas direkt, jag och maken. Jag ville Nils (fint svenskt namn) och Maken ville att han skulle heta Ville (efter Ville Peltonen). Vilket namn det blev gjordes upp på tv – VM hockeymatch Sverige-Finland år 2006! Gissa vilka och vem som vann?
Vilmer: Fint namn tyckte vi och gillar att se det gärna som betydelsen Vill Mer. Han Har för övrigt Helmer (Häll mer) och (Vilgot (Vill Gott) som jämnåriga kompisar, vilket gör det lite extra kul. Säg det dock inte till honom, jag gjorde det imorse och han tyckte inte det var kul!
Theo: Gillade det båda två. En bekant hade lite kul åt The o.. mackor!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>