Tagen för lögnare!

Posted by on Dec 22, 2010 in Allmänt | 1 comment

Inte är det lätt att vara liten på jorden och stor i orden. 6-åringen pratar ganska mycket och berättar. Vid tre tillfällen har pedagogerna på skolan tagit upp med mig att han har lite mycket fantasi. Saken är bara den att det han har berättat stämmer!!! Här är hans versioner som en del av dem trodde var lögn.

* Berättade att han hade varit och ätit på McDonalds, som ligger 11 mil från oss, kvällen innan. RÄTT!
* Läraren ifrågasatte hans berättelse om att åka till Stockholm och hälsa på ett lejon! Sanningen: Han har nyss blivit morbror till en liten kille som heter Leon och bor i Stockholm och som vi förstås ofta pratar om att vi skulle vilja åka och hälsa på.

* Han berättade att han hade fått ett stort träd på sin födelsedag och att det var fullt med tusenlappar! Dessutom kom givaren med en släp för att kunna frakta det!
Sanningen: Han fick en gren, som var nästan lika stor som han med tjugolappar fastklistrade (förklarade väl aldrig vad det var för pengar,så han gissade väl), sedan att givaren kom med bil och släp trots att det inte var för att ta med sig trädet är kanske inte så lätt att förstå när man är 6 år.

Tänk så tokigt det kan bli, men jag är ju hemskt glad att de tog upp det med mig så jag kunde konfirmera att det han sagt stämmer och förklara det som var otydligt.

One Comment

  1. Jag kan ju tänka mig hur det lät i pedagogernas öron, haha!
    Bra att du kunde reda ut det så han fick rätt :-)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>