Storfamiljens dag i slalombacken!

Posted by on Feb 12, 2011 in Allmänt | 1 comment

Vaknade till underbart väder med endast -10 grader och sol. Bestämde oss för att försöka få barnvakt till de 3 minsta, men det sket sig. Våra barnvakter växer inte på träd precis, inte under jord heller för den delen så det fick bli att vi åkte iväg hela familjen som vanligt. Det tar mycket tid och ork att göra iordning hela familjen, men så länge jag och maken hjälps åt så är det helt ok.

Åkte till Bygdsiljumsbacken 8 mil bort för att det skulle passa de flesta i vår stora 6barnsfamilj. Maken åkte iväg med Tvillingarna 8 år som åker själv och jag stannade jag kvar med 6-åringen, 5-åringen, 3-åringen och 1-åringen vid den enklaste backen och liften. Övade 6-åringen förra helgen med sele och idag kunde han åka själv. Underbart – nu kan halva barnaskaran åka själva. Yngste sonen satt i vagnen och de andra 2 småkillarna roade sig med att grilla korv, äta kex och fäktas med grillpinnarna (vilket jag förstås fick avstyra) medan vi såg storebror, 6 år åka slalom. Efter ett tag började de förstås frysa så då fick maken ta över och vara med 6-åringen som nu var redo att åka med de större i familjebacken. Jag och de 3 minsta killarna gick in i skidstugan, drack varm choklad och åt tablettask. Innan vi hade fikat klart, varit på toaletten och klätt på alla igen hade de andra börjat frysa och mötte oss med bilen. Nu var det min tur att ställa mig på slalomskidorna och 5-åringens premiär. Han har varit mycket anti till skidor, men blev motiverad idag och då måste vi passa på. Prövade idag att åka med honom mellan mina ben. Hade aldrig prövat det tidigare, men det gick mycket bra och han tyckte att det var det roligaste han hade gjort i hela sitt liv. Det ska nog bli slalomåkare av honom också en vacker dag för nu har han provat på hur roligt det är. Under tiden jag övade honom några åk körde maken runt med de andra 5 barnen i bilen så de skulle få värma sig och minstingen sova.
Ikväll laddar vi med mys framför Melodifestivalen. Trevlig helg!

One Comment

  1. Ha en mysig kväll :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>