Smakportioner till Baby

Posted by on Jun 13, 2010 in Allmänt | 0 comments

Lillen, 5,5 månader, har börjat äta lite vanlig mat. Vid 5 månader började han med potatis och nu har han ökat till att äta potatis med palsternacka till middag samt gröt till frukost förutom ammningen. Tänkte amma honom tills han blir 6 månader och efter det bara morgon och kväll samt om han vaknar på natten så länge som jag orkar dock max 1 år.

Kommer ihåg att jag diskuterade med mina vänner vilken pipmugg som var den bästa när jag fick mina första barn, tvillingarna. Barnen som kommit efter dem har inte druckit ur pipmugg utan direkt från glas vid måltiderna och välling ur flaska förstås.

De mammor som inte fått för tidigt födda barn kanske inte vet om att även nyfödda kan dricka ur glas. Det visste inte jag heller förut. När tvillingarna var nyfödda var de för små för att kunna amma. Då fick vi sitta och ge dem bröstmjölk med en kopp, förutom sonden som de hade i näsan, där vi gav dem bröstmjölk i en ”spruta” (typ som man ger mediciner i). Ge med flaska var inte att tänka på eftersom det kunde sabba den framtida ammningen. Bebisar suger visst inte lika på nappflaskan som när de ammar och kan därför lära sig fel sugteknik.

Det var med andra ord en väldig procedur med matningen deras första 3 veckor och det känns verkligen inte som vi gjorde annat än att funderade på deras mat – pumpa ur bröstmjölk med bröstpump, försöka amma, ge med kopp, ge med spruta i sonden och detta skulle ske var 3-dje timme dygnet runt.

Jag är väldigt tacksam att det inte blev likadant med de 3 sista barnen, men killen efter tvillingarna, vårt 3:dje barn, var hemskt trött när han föddes så det blev tyvärr repris med honom.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>