Sååå färdig med bebistiden…

Posted by on Apr 15, 2014 in Barnen | 0 comments

Ofta påminns jag och glädjs över att jag faktiskt har tagit mig ut ur bebistiden levande. Du kan tro att det har varit en låååång period eftersom barnen föddes inom loppet av 7 år och 3 månader. Jag tyckte att det var en rolig och mysig tid och varenda en av våra sex barn är planerade (utom våra gemensamma första barn, tvillingarna, som förstås överraskade oss med att vara 2 st). Förstås var den tiden också väldigt jobbig och påfrestande med alla nätter jag blev väckt då flera av barnen också lider av astma. De HELA Nätterna som jag sovit utan att bli väckt sedan första barnen föddes för 11 år sedan går nog att räkna på min 10 fingrar.

Jag kommer också ihåg allt sölande vid maten när de skulle äta själva i tidig ålder, städande efteråt, alla blöjbyten, jagande och passande för att de skulle klättra, dra ner grejor osv, osv. Är dock mycket stolt att jag har låtit dem lära sig äta själva, börjat potträna så snart de lärt sig sitta och övat dem att gå. Inte väntat tills de börjat dagis, vilket jag tror skulle varit mycket lättare och som jag vet att många gör. Känner att jag hade missat ögonblicken då de lyckades och stoltheten av att kunna!

Känner efter 8 års bebistid, samtidigt oftast gravid, att jag är sååå färdig med bebistiden. När jag hör att någon är gravid eller fått bebis känner jag bara kul för dig och grattis och tack och lov att det inte är jag. Likadant när jag ser föräldrar jaga efter sina små telningar. Då njuter jag över att jag inte behöver bry mig.

Nu är yngsta 4 år och en lugn kille som än så länge inte hittar på några dumheter utan som jag kan lita på. Lutar mig bakåt och Väntar på att jag ska bli piggare efter alla slitsamma år. Väl medveten om att jag mest troligen kommer att öka i vikt om jag sjunker ner alltför långt i soffan. Jagandet har istället bytts ut till att jag nu lärt mig:

årskurs 5:s läxor 3 ggr (mina egna, tvillingarnas),
åk 3 läxor 4 ggr,
åk 1 läxor 5 ggr
Än så länge tycker jag att det är kul och gör hellre det än jagar småbarn, men Gissa hur less jag ska vara på skolarbetet när alla 6 barn gått ut grundskolan?? Allt har sin tid!

Hela familjen samlad!

Hela familjen samlad!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>