Påskhare med tajming

Posted by on Mar 29, 2015 in Allmänt | 0 comments

Var hemma med 4 av barnen. De flesta av dem hjälpte till att röja upp så pass att vi kunde plocka fram lite påskpyssel. Lillen ville måla ägg. Sagt och gjort. 12-åriga dottern och yngsta började blåsa ur äggen med hjälp av mig. När de satt och målade äggen med vattenfärg kom 2 påskharar med varsitt stort påskägg som innehöll 50 kr och ett kexpaket. Tillsamman fick de 6 barnen ett äggmålningsset. Var väldigt glad att det inte var alla barn som satt och målade, för då hade det sista barnet fått måla sitt ägg ”typ” nästa påsk. Vill inte på något sätt låta otacksam, men kan inte låta bli att fundera hur man tänker när man tycker att det är rättvist att ge lika mycket till 6 barn tillsammans som till en familj med 2 el 3 barn. Samtidigt som jag hör på jobbet att om kunden har ett barnbarn som fyller år ska de samtidigt köpa till syskonet, så inte det blir ledsen. 

 Blev en himla massa ägg över, så det bakades 2 långpannesockerkakor och muffins på det som blev kvar.

 Lagade korvstroganoff, men hade glömt köpa ris. Det fick bli bulgur som hela familjen ratade utom jag. 5-åringen hade kompis hemma, 12-åringe sonen var på innebandy, 12-åriga dottern & 10-åringen var hos kompis. Promenerade och hämtade den sistnämna. 

Kvällen avslutades med att se Mästarens Mästare med Danijela Rundqvist. En välkänd hockeyspelare på damsidan som dottern nyss varit och träffat under ett sammandrag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>