Morgonrutiner för en oorganiserad 6barnsmamma

Posted by on Apr 14, 2011 in Allmänt | 1 comment

Vaknade 6.20 av att 1-åringen och 3-åringen väcker mig. Lagar välling och hänger tvätt samt stoppar in en tvättmaskin medan de äter den. Dammsugar köket efter middagen kvällen innan som innehöll ris = ris överallt. Plockar undan från bordet och lägger ny duk samt dukar för frukost. Lyfter lillen minst 10 gånger från stolar, köksbordet mm mm. Ställer sedan upp stolarna på köksbordet för att hindra den lilla kanaljen och själv hinna göra det jag ska.

Kokar havregrynsgröt och skriker på resten av familjen kl 7.00 att vakna – ingen reaktion. Äter gröt själv och ropar igen 7.15. Då börjar maken och de andra 4 barnen komma ner en efter en. Tar fram kläder till de 4 minsta och tjatar om att de ska ta på dem. Tjatar om badkläder som ett av barnen ska ha med sig, läxa till det andra barnet och visningsdag (leksak ska med) till det 3:dje, samtidigt som jag försöker få de andra att klä på sig själva. Duschar minstingen och klär på honom.

Duschar själv och gör mig klar. Nu börjat jakten på cykelhjälmar, skor, mössor och vantar samt att se till att alla får med sig det de ska ha till skolan. De 3 äldsta cyklar iväg 8.20, maken går med minstingen och själv pustar jag ut innan det är dax att gå med 3-åringen, som cyklar trehjuling och 5-åringen som cyklar själv för 2:a dagen till dagis 8.30. Sväljer aldrig ner hjärtat under cykelturen då jag tycker att 5-åringen cyklar alldeles för fort och för långt ut på vägen. Framme vid dagis 8.50 och morgonens motionspass är över.

One Comment

  1. ojoj..du hinner mer på morgonen än vad jag hinner på hela dagen :D men det gäller att ha fart om man ska hinna allt! hoppas du får en trevlig helg!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>