Mat till barn i farten!

Posted by on Mar 8, 2015 in Barnen | 0 comments

Underbart väder så dagen var upplagd för äventyr. Vad jag lärt mig är att ju fler barnen blivit desto mindre omständigt har jag gjort det vad gäller maten när vi ska iväg.

Inför dagen ryckte jag med mig, smör, ost, mackor, skinka, apelsiner, mjölk och läsk. Varsin varmkorv med bröd, ketchup och senap. En termos med varmvatten, korvring och paket makaroner. Medan barnen och maken spelade hockey mot varandra hade jag gott om tid att smöra mackor så när de var klara kunde de äta varmkorv med bröd och mackor.

De bytte om, tog några tag i utegymmet och sedan drog vi iväg, med melodifestivalskivan på hög volym, mot husvagnen och slalombacken.

Väl där kom makaronerna och korven  väl till pass. Makaronerna kokades och i slutet kokades de skurna korvbitarna med innan de slukades av hela familjen. Barnen är fortfarande relativt små 5-12 år, men lunchen bestod av 800 gram falukorv och 1 kg okokta makaroner till vår familj. Bävar för matkostnader när vi kommer att ha 5 tonåringar och 1 12-åring, varav 5 av dem är killar (tjejen äter dock lika mycket om inte mer än sin 12-åriga tvillingbrorsa i nuläget)

mellis 1

ishockey

lunch 2

utegymmet i Burträsk

lunch i solen utanför husvagnen

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>