Hotat barnen å´ det mildaste!

Posted by on Jun 21, 2014 in Allmänt | 0 comments

Varje midsommardag sedan jag gick ut gymnasiet för 25 år sedan har jag träffat 4 av mina bästa vänner från den tiden. Lite kul att vi från början var 8 st (alla tjejer med respektive) för att som mest vara 20 personer med alla barn som tillkommit sedan dess.
Idag sket det sig lite eftersom vart 4:e år (i år) var vi hos oss och jag upptäckte till min fasa att vi inte har annat än gasolgrillen och att den mest troligen inte skulle räcka till alla. Förutom det så blev maken blixtsjuk med 40 graders feber igår kväll, så städningen fick jag och barnen lösa tillsammans. Städning är milda ordet, för det såg för taskigt ut!
Jag pratade allvar med de 6 barnen att nu skulle vi få främmande. 4-åringen frågade sött vad det var??? Och jag blev varse om att det är ju ett väldigt konstigt ord som jag haft sedan barndomen eftersom det förstås inte är främmande utan väldigt goda vänner. Jag förklarade för dem att nu kommer mammas kompisar och då vill jag prata med dem (ses alldeles för sällan). Ska jag vara ärlig så hotade jag dem t om med att jag skulle prata med barnens kompisar hela tiden nästa gång de kom på besök om de inte respekterade att jag ville prata med mina. Man ska ju inte hota barn, men det sas vänligt och måste ju vara godkänt när jag säger det med glimten i ögat tänker jag? Funkade optimalt. Vännerna, förutom en familj, som hade förhinder kom, och trots regn och sjukdom så löste sig det mesta. Och barnen var världens bästa som hjälpte till med städningen, maten och lät mig prata i fred. Jättekul och snart ses vi igen på bröllop.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>