Håravfall av amning

Posted by on Sep 20, 2010 in Allmänt | 5 comments

Under graviditeterna tyckte jag att håret kändes tjockare och var finare och hade också läst att man inte tappar håret förrän efter att barnet är fött och så blev det också. Ungefär 3 månader efter varje förlossning, när jag var som tröttast, blev jag tunnhårig vid tinningarna och hårfästet. Nu när sista lillen är ca 8,5 månad har det vuxit ut ca 3-5 cm som gör att håret står rakt ut, låter snyggt va?, och som lillen älskar att dra i, men som jag hatar. Efter alla barn har jag kanske odlat inbyggt babygym?
Hoppas att jag inte skrämmer någon från att amma nu för håret växer ut och jag vet heller inte om det beror på amningen eller graviditeten. Är det någon annan som vet?

5 Comments

 1. Jag tyckte verkligen att håret blev så tunt efter graviditeterna. Hittade detta på gravid.se.:

  Efter förlossningen och under amningsperioden kan du tappa mycket hår – bli inte förskräckt. Det är helt normalt och inget att oroa sig för. Under din graviditet har hormonerna satt tillfälligt stopp för den vanliga cykeln av hårväxt och håravfall. När sedan hormonnivåerna sjunker efter förlossningen startar processen igen med att gå på högvarv. Resultatet blir vad som kan upplevas som kraftigt håravfall. Vad det handlar om är att det hår som du skulle ha tappat under dina nio månader som gravid, faller av i princip ett svep.

  Efter cirka sex månader bör ditt hår ha återgått till normaltillstånd. Under tiden kan du göra det bästa av situationen med att äta nyttigt och hantera ditt hår skonsamt. Tvätta det bara när det behövs, använd ett milt schampo och balsam. Red gärna ut eventuella tovor med en bredtandad kam. Undvik plattång, hårtork eller varma spolar som kan skada håret. Om du kan undvika kemiska hårkurer som t.ex. permanent innan håret blivit som vanligt igen är det bra.

  //Mvh Therese :)

  • HEj Therese!
   Tack för ditt utförliga svar :) .
   Mvh Anna

 2. Det beror på hormoner och det hår du tappar är det som satt så snyggt under graviditeten då du tappade mindre än vanligt.
  Jag tappar och tappar så nu har jag kapat manen ganska rejält så att det inte ska se så tunt ut.
  SKA köpa vitaminer också men det är en sån sak som jag glömmer varje gång, lite tourettigt sådär.

  Om du hittar en mirakelkur -glöm inte att blogga om det!
  : )

  • Jag lovar att blogga om det om jag ser något botemedel. Tur det växer ut.

 3. mmmm samma här. Jag klippte mig själv när när lillen var ca en vecka, lugg = skitsnyggt men extremt opraktiskt. Ångrade mig direkt. Nu har den växt ut men jag har fått en ny lugg = amningsluggen kallar jag den. Det ser helt stört ut.

  Använder genomskinlig mascara för att hålla testarna på plats :D

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>