Billigaste semestern?

Posted by on Jul 6, 2010 in Allmänt | 2 comments

Nyss hemkommen från Utomlandsresa med hela familjen. Jag tog semester från tvätten, datorn, företaget och matlagningen i 5 dagar. Sen att det aldrig är någon vilsam semester med så många små barn (6 barn mellan 6 mån-7 år) förstår nog de flesta. Vi åkte 60 mil till farmor i Finland och billigt blev det. Barnen träffar tyvärr bara farmor 1 gång/år och i år hade hon hyrt lägenhetshotell till oss samt stod för all matlagning i sin egen lilla 2:a där vi bara kunde sätta oss vid dukat bord. Frukosten åt vi på hotellet. Med mat och husrum betalt blev det en billig semester, eller vad sägs om:

IKEA - skulle lämna 5 av barnen på Smålandia hade vi tänkt, men det var fullt och kö med barn som väntade = gick i snabb takt med 3 barn i shoppingvagnen, 1 barn i sin egen liggvagn och 2 barn som gick bredvid. Svårt att komma förbi andra människor som gick och strosade i lugn takt och tittade på utbudet. Summa 1200 kr
Tivoli för 5 barn Summa 1500 kr
Bilresan 60 Mil Summa ?
Shopping kläder (också med alla 6 barnen): Summa 770 kr

Godis, glass, mat, läsk och kaffe efter vägen: Summa ( drar iväg snabbt, bara glass för 5 st (barnen) ca 100 kr!)

Efter att ha varit borta i 5 dygn så är det bäst att jobba 5 ggr så snabbt, för en webbshop sover aldrig. Tvätta, hänga tvätt och vika tvätt all vaken tiden om jag vill hinna ikapp för att kläderna har blivit smutsiga fastän vi varit bortresta. Jag vill också påminna om att vi är 8 personer i familjen, vilket innebär 8 överdelar, 8 underdelar, 8 par sockar, 8 underkläder – om vi håller på att drunkna i tvätt? Ja, men det är i alla fall ren tvätt för det är vika och lägga undan tvätten som tar mest tid.

Enda nackdelen med att vara bortresta eller vila lite är att vi alltid hamnar efter med jobb, gräsklippning och tvätt och det är svårt i vårt liv. Det är nästan ett måste att hålla undan lite hela tiden för att inte drunkna i hushållssysslor eller jobb, men ibland är det värt det för vi hade det jättetrevligt.

2 Comments

  1. Jag vet att jag av kompisar upplevs som grymt energisk och den som alltid ”hittar på” och bjuder in till sammankomster, bakar mest till jobbet m.m. Men när jag läser om ditt liv så blir jag alldeles matt … Och imponerad! Jag måste kolla om du har svarat på min tidigare fråga om varifrån du får orken och energin. För mig är det träning. I dag skriver jag om min drömsemester. Och snart bär det av! Jobba lugnt :-)

  2. ah va roligt :)
    Hoppas att allt var bra med Farmor :)
    Saknar er alla!
    Manga kramar! <3

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>