Baka med många småbarn

Posted by on Feb 13, 2011 in Allmänt | 3 comments

-25 grader kallt gjorde att vi la ner planerna att gå ut hela familjen. Istället blev det de 3 äldsta barnen som åkte iväg med maken. 1-åringen, 3-åringen och 5-åringen fick stanna hemma och baka bullar med mig. Att baka bullar med småkillarna kräver mycket tålamod så det sker inte speciellt ofta. Istället blir det chokladbollar eller muffins när orken tryter. 3-åringen som är i trotsåldern är den som lyssnar sämst. Han bakade som man skulle ett tag, men sedan blev degklumpen mer en leksak, typ ”pruttlera” som han jonglerade med och tryckte i ansiktet och håret. Jag hittade en tom slimeburk där den fick bo innan vi hade den överallt i huset.
1-åringen var nöjd i sin matstol så länge han fick vara med och hälla lite ingredienser och smaka. 5-åringen ledsnade ganska snart och ville göra annat så till slut stod jag där själv med mina bullar, full med mjöl och med massa disk samtidigt som jag var tvungen att hålla kolla vad de minsta hade för sig. Trots besväret är det värt att se hur kul barnen tycker att det är samt att vi förenar nytta med nöje. Nu har vi bullar så vi klarar oss ett tag.
En som bakar mycket är Mirka, känd från Familjen Annorlunda, i hennes blogg Tiobarnsmamman hittar du både bilder och recept. Hon måste ha en ängels tålamod som bakar med tio barn. Jag tycker att jag är tålmodig som brukar baka med sex små barn och skulle inte vilja baka med fler. Foton på vår bakstund skulle idag ha visat 3-åringen i kalsonger, jag okammad i pyjamasbrallor och 1-åringen i blöja. Vilken snygg bild det hade blivit här i bloggen. Not!

3 Comments

 1. Ja usch nu är det kallt så jag kan förstå att ni lade det på hyllan.
  Önskar en fortsatt fin kväll :)

 2. haha..det kunde ha blivit en kul bild..Jag brukar med baka med mina barn, men som du skriver, barn tröttnar fort, det är bara roligt ett tag..Kram Lena

 3. Tjugosju minus?
  Då känns det inte riktigt som jag har rätt att klaga längre. Haha.

  Det gäller att ha tålamod när man ska baka med dom små :) Men kul är det när man väl tar sig orken att engagera sig i det projektet :)

  Stor kram! :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>